Voor wie

Hier is geen pasklaar antwoord voor te geven omdat levensvragen bij ieder van ons anders geformuleerd worden. Waar ik bij kan ondersteunen omvat vele levens- en geloofsvragen die op het moment van belang zijn. Dit kunnen zijn: rouwen om een geliefde, rouwen om een kind, rouwen om verlies van lichamelijke en of geestelijke vermogens, omgaan met verlies van werk.

Teleurgesteld zijn in jezelf omdat je tegen je eigen grenzen bent aangelopen, teleurgesteld zijn in de ander omdat hij of zij niet voldoet aan je verwachtingen, spijt hebben van gemaakte keuzes, diepgeworteld verdriet wat niet gedeeld kan worden met je naaste. Het is een cliché om te zeggen het hoort bij het leven, want dan ben je uitgepraat.

Mijn doel is juist om samen op zoek te gaan naar aanknopingspunten in je leven om aan te haken bij wat nu nodig is.

Gebruik maken van rituelen is waardevol om die momenten in je leven op een bijzondere wijze te markeren zodat aan datgene aandacht en zin gegeven kan worden.

U kunt ook bij mij terecht voor de invulling van een begrafenis of crematie van een dierbare. U kunt denken aan het houden van een toespraak of een kerkelijke dienst. Wanneer u afscheid wilt nemen door middel van het gebruik van rituelen is het mogelijk om dat te doen passend bij uw spiritualiteit. Dit gebeurt altijd in overleg en overeenkomstig uw wensen.

Indien u er behoefte aan heeft, kan ik nazorg verlenen.